Béla

A jótékony swing

2006.12.02. 00:00

Programkereső

A hagyományteremtő, egyben jótékonysági swing koncertsorozat harmadik rendezvénye közelg. A szervező a Szerep Művészeti Alapítvány, a helyszín a Corinthia Grand Hotel Royal bálterme, a házigazda pedig a Budapest Jazz Orchestra.

Az alapítvány harmadik koncertje december harmadikán, vasárnap délután 4 órakor lesz. Az állandó Budapest Jazz Orchestra mellett a vendég egy valódi világsztár, Tommy Vig és felesége Mia.

Az októberi és novemberi koncertek Gershwin illetve Glenn Miller világát idézték fel, a december eleji pedig, a közelgő ünnepekre tekintettel, karácsonyi jazz számokkal és gospellel várja az érdeklődőket. A vendégművészek közül Tommy Vig csodagyerek dobosként indult Magyarországon, majd Amerikában jazz vibrafonosként vált világhírűvé. Felesége, Mia Vig a Kim Sisters énekegyüttes tagjaként vált ismertté a világ jazz rajongói körében.

50375710-52ae-414b-8cae-66b517eec68d

A Bolyki Brothers és a hazai jazz nagyasszonya, Rácz Kati aligha szorul bemutatásra, de annyi elmondható, hogy a négy Bolyki fivér stílusa leginkább a halhatatlan Golden Gate énekegyüttesre hajaz, s tíz évesnél is hosszabb sikeres pályafutást mondhatnak magukénak. Rácz Kati pedig maga a tűz és az energia, a jazz honi világának egyik nagyasszonya. Pályafutására jellemző, hogy az elsők között kapott Lyra-díjat, s 1995-ben Nagydíjas volt a Forssai Jazzfesztiválon.

(2006. december 03. 16 óra, Corinthia Grand Hotel Royal bálterem: Swingin’ at the Royal című jótékonysági swing koncertsorozat/3; házigazda a Budapest Jazz Orcherstra, km.: Tommy Vig, Mia Vig, Bolyki Brothers, Rácz Kati)