Gertrúd, Patrik

Tízéves a Gyulai Várszínház Kamaraterme

2006.12.02. 00:00

Programkereső

Tíz évvel ezelőtt, 1996. október 27-én nyitotta meg kapuit először a Gyulai Várszínház Kamaraterme. A várostól abban az évben kapta meg a Várszínház az előtte üresen álló épületet, és egy kis felújítás után októberben nyitott a 200 személyes színházterem.
5e911660-15bc-42cb-8919-6d1b4bbc0ae0

Azóta rendszeresen tartanak itt színházi előadásokat, önálló esteket, komoly-, könnyű- és népzenei koncerteket, táncházakat, nemzeti esteket, filmbemutatókat. Eddig több mint 300 előadást rendeztek a Kamarateremben, ahol jeles magyar és külföldi művészeknek tapsolhatott a közönség. A tízéves évfordulóra ünnepi műsorral készül a Gyulai Várszínház.

December 5-én, este fél hétkor egy fotókiállítás nyílik a Kamaragalériában, amely feleleveníti a legjobban sikerült rendezvényeket. Utána, este hétkor a tíz évvel ezelőtti nyitóprogramot ismétlik meg. Mint akkor, a mostani musical gálán is négy neves énekes műsorát láthatják, fellép Sasvári Sándor, Makrai Pál, Nagy Anikó és Tunyogi Bernadett.

December 14-én jubileumi táncház várja a látogatókat, amelyen azok a zenészek lépnek fel, akik az elmúlt tíz évben jó néhányszor megörvendeztették a Kamarateremben a műfaj barátait. Két Budapesten élő gyulai művész, Halmos Béla prímás és Nagy Zsolt brácsás mellett hallható lesz Barbócz Sándor és Téglás Ferenc prímás, Friedrich Endre nagybőgős, János Hajnalka énekes és Rácz Gyula brácsás is. A zenekar koncertjét örömzene és táncház követi.

December 18-án karácsonyi koncertet rendeznek este hét órakor, amelyen fellép a felvidéki Ghymes együttes. A szlovákiai magyarokból álló együttes 1984-ben alakult a Szarka testvérek vezetésével. A népzenétől elindulva kialakították a csak rájuk jellemző „Ghymes-zenét”, amely magyar, valamint közép-kelet európai népzenei gyökerekből táplálkozik, keveredve korunk más zenéivel.