Béla

De ta Devla

2006.12.19. 00:00

Programkereső

A műfaj klasszikusának számító zenekar tagjai immáron húsz éve zenélnek együtt: többször megújultak, de sosem veszítették el kísérletező kedvüket. December 22-én a Roma Parlament Harlem Színpadán adják át karácsonyi ajándék-zenéjüket a közönségnek.
535dd9b9-96d6-4326-91ba-53c3c4b2a678

Az Zsigó Jenő vezette együttes játéka egyesíti magában a gyökereket és a modernitást, a szellem nyitottságát és intelligenciáját. Zenéjük legnagyobb értéke abban rejlik, hogy tapasztalataikra alapozva műfaji, technikai korlátokat nem ismerve, zseniális ízléssel ötvözik a különböző stílusokat.

A kétszeres nívódíjas Ando Drom – nevük egyébként azt jelenti, hogy "úton" – zenéjében ötvöződnek a klasszikus zene, a jazz és modern kortárs zenei hatások a tradicionális cigány folklórral, hogy a gyökereket megőrizve új zenei világot alkossanak. Az Ando Drom nem tervez és vállal túl sokat, egyszerűen csak teszi a dolgát: "bontogatja a különböző embereket elválasztó falakat. Koncertjeikkel nem "elegáns étterembe" kívánják vezetni a közönséget, hanem oda, "ahol a cigányság a maga kedvére, a maga élvezetére zenél, hol magyarul, hol a saját nyelvén". A koncerten a megszokott színvonalon, kicsiszolt hangzásban a folyamatosan frissülő Ando Drom-repertoár legszebb darabjait szólaltatják meg.

(2006. december 22. 20:00 Roma Parlament - Harlem Színpad: Az Ando Drom együttes karácsonyi koncertje)