Emma

Szájról szájra

2006.12.19. 00:00

Programkereső

Ha Herczku Ágnes, Palya Bea, Szalóki Ágnes és Bognár Szilvia egymás után lépne fel egy este, az is különleges élményt jelentene, de ezúttal többről van szó. December 22-én ugyanis igazi, nőiesen áradó ünnepi hangulatban lesz részük azoknak, akik ellátogatnak a Jövő Háza Központba.
78eba97f-1aa0-4c54-b61a-4648a5462da0

Külön-külön már épp eleget bizonyítottak: Herczku Ágnes a Magyar Állami Népi Együttes szólistájaként és a Fonó zenekar énekeseként, Palya Bea a Zurgó, a Folkestra, az Etnofon Zenei Társulás énekeseként éppúgy, mint a Palya Bea Quintet élén, Szalóki Ági az Ökrös, a Besh o Drom együttesekkel, valamint a Szalóki Ági Quintettel, Bognár Szilvia pedig a Makám énekesnőjeként.

Gyerekeknek és felnőtteknek szóló lemezeik egész sora teremtette meg azt az új népzenei hangot, amely mögött érezhetően ott lüktet e négy, boszorkányosan erős karakter. Mély barátságuk és zenéjük közös rétege ihlette ezt az előadást, amelyben az énekesekhez egy kiváló jazz- és népzenészekből álló alkalmi zenekar társult. A repertoár erre az alkalomra karácsonyi dalokkal is kiegészül.

2006. december 22. 20:00 Jövő Háza (volt Millenáris Park) - Fogadó (Budapest); Szájról szájra - Herczku Ágnes, Palya Bea, Szalóki Ágnes és Bognár Szilvia koncertje; km.: Juhász Gábor (gitár), Nokola Parov (gadulka, kaval), Kovács Zoltán (bőgő), Mester László (ütőgardon, brácsa), Dés András (ütőhangszerek)