Fábián, Sebestyén

Budapest Szilveszter 2006

2006.12.20. 00:00

Programkereső

A Budapest Szilveszter 2006 a hagyományos budapesti óévbúcsúztató rendezvénysorozat következő állomása. A közkedvelt és nagy látogatottságnak örvendő esemény december 30-án és 31-én este a főváros három legismertebb terén – Vörösmarty tér, Oktogon, Nyugati tér – kap helyet, ennek megfelelően három különböző zenei stílusnak teret adva.
e872ed61-69af-49a4-ab4a-9e25ae8bdcc2

Az idei Szilveszter koncepciója szerint Budapest a világ közepe: ennek megvalósítására világvárosok élőben kapcsolódnak be az egyes helyszínekre; továbbá a három helyszín között webkamerás közvetítéssel kerülnek az ott lévők virtuális közelségbe a világ más részein szilveszterezőkkel, együtt búcsúztatva így az óévet.

A Vörösmarty téren december 30-án a jazz hangjai töltik be a teret, közkedvelt hazai együttesekkel, amit 31-én felvált a világzene varázsa – így nem csupán a magyar, de az itt nagy létszámban szilveszterező külföldi vendégek igényeit is maximálisan kielégítő zenei palettával köszönthetjük az újesztendőt.

A budapesti fiatalok központi találkozóhelye, az Oktogon szilveszter éjszakájára átalakul egy valóságos toplistává, azaz Pop Chart-tá, melyben a hazai pop és könnyűzenei előadók sora lesz látható és hallható, éjfél után pedig a diszkóműfajban jól ismert DJ szolgáltatja hajnalig a talpalávalót. A Nyugati téren élő koncertek fogják szórakoztatni az ide látogatókat: 30-án igazi házibuli hangulat várja a közönséget két rock and roll koncerttel, szilveszter estéjén több koncert, éjfél után pedig egy ismert műsorvezetőkből álló együttes szórakoztatja az itt mulató közönséget.