Konrád, Tivadar

Zeneszerző és hangszerelő verseny

2007.01.16. 00:00

Programkereső

November utolsó hétvégéjén rendezte meg a Magyar Jazz Szövetség a III. Zeneszerző és Hangszerelő versenyt és a VI. Budapesti Big Band Találkozót. Mindkét rendezvényt nagy érdeklődés kísérte, a Bartók Rádió felvételeket készített mindhárom napon, melyeket a következő évben több alkalommal műsorára tűz majd.

A III. Zeneszerző és Hangszerelő versenyre beérkezett pályaműveket a Budapest Jazz Orchestra adta elő nyilvános koncert keretében. A verseny döntőjére november 24-én került sor a Dél-Budai Kulturális és Szabadidőközpontban. A zsűri elnöke László Attila, tagjai pedig Friedrich Károly, Malek Miklós és Oláh Kálmán voltak.

Döntésük alapján díjazottak lettek zeneszerzés kategóriában:

I. díj: Neumann Balázs
II. díj: Sapszon Bálint
III. díj: Slezák Andrej és Mester Dániel

A hangszerelés kategória nyertesei:

I. díj: Tommy Vig
II. díj: Bacsó Kristóf

14e1b20f-34a4-4870-9f08-e587f64db031

A VI. Big Band Találkozón minden délelőtt kurzusokon vehettek részt az érdeklődők, majd délután 10-10 big band lépett fel az ország minden részéről, amelyek többsége idén is megmérettette magát a különböző kategóriákban. A kurzusokat Márkus Tibor, László Attila, Hámori János, Schreck Ferenc, Berdisz Tamás, Kollmann Gábor, Puskás Csaba, Ladislav Fidri és Elek István tartották, a nemzetközi zsűriben Ladislav Fidri, Tommy Vig és Friedrich Károly foglalt helyet.

Az esti gálakoncerteken nagy sikert aratott a Határőrség Zenekara Szalóki Béla vezetésével, valamint a Budapest Jazz Orchestra Elek István vezetésével. A találkozó ideje alatt hangszerkiállítások, kottavásár várta a résztvevőket és a közönséget. A szervezők remélik, hogy az immár hagyománnyá váló találkozó minél szélesebb körben népszerűsíti a big band zenét és a fúvószene-kultúrát.