Csilla, Noémi

Szalóki Ági kicsiknek

2007.01.21. 00:00

Programkereső

A Téli-nyári laboda és a Cipity Lőrinc gyereklemezek elvarázsolt zenei világába enged bepillantást az énekesnő ovisoknak, kisiskolásoknak - és persze az őket kísérőknek a Trafóban .
3cb539fd-c8dc-4817-bc5b-903a9f0899a9

Februárban a Trafó első ízben kínál különleges gyerekprogramot. Bár a remek mondókák, dalok éneklésében, a közös játékokban, táncban valószínűleg inkább a kisebbek fognak részt venni, Szalóki Ági gyerekprogramját mégis minden korosztály élvezheti. A művésznőt aligha kell bemutatni: gyönyörű énekhangjának és kísérletező kedvének köszönhetően találkozhattunk vele autentikus népzenét játszó zenekarokban, a Besh o Drom tagjaként vagy Szakcsi Lakatos Béla, Nikola Parov, a Makám, Oláh Kálmán jazz-zongorista, Tony Lakatos szaxofonos, illetve a Budapest Táncegyüttes vendégeként.

Zenekarvezetőként Hallgató című lemezével 2005-ben elnyerte a MAHASZ Az év jazzlemeze díját. Két gyereklemezén magyar és cigány népdalokat, saját szerzeményeket, megzenésített verseket énekel Kiss Mari és Kulka János színművészek vendégszereplésével.
A Fonóbeli közel egyórás programról így nyilatkozott: "Szeretem, ha a gyerekek aktívan vesznek részt koncertjeimen, ezért dallal, tánccal, mondókával, verssel, játékkal vonom be őket. " A gyerekek a tapasztalatok szerint szívesen megmutatják ének- és tánctudásukat a színpadon, lelkesen tapsolnak ütemesen a zenére és visongva mulatnak, de akár Bach prelúdiumát is áhítattal hallgatják.

(2007. február 10:00 Trafó, Kortárs Művészetek Háza - Szalóki Ági (ének) gyerekműsora; km.: Lamm Dávid (gitár), Nagy Judit (cselló), Kovács Zoltán (nagybőgő), Dés András (ütőhangszerek)