Konrád, Tivadar

A Ricardo Salsa Club első lemeze

2007.01.28. 00:00

Programkereső

A 2001-es megalakulás óta sok víz lefolyt a Dunán, az együttes egyre népszerűbb lett, s most eljutott oda a Révész Richárd alapította zenekar, hogy már lemezük is van.
8e1510da-9ca8-46aa-aec5-ad5bc5ecef58

A Ricardo Salsa Club autentikus latin jazz-zenét játszik. A zenekar a salsa mellett a kubai népzene több stílusát is követi, mint például a cha-cha-cha, mambó, son, guaracha, danzon. A saját feldolgozásokat Tito Puente, Perez Prado, Memo Acevedo, Irakere, Jesus Chucho Valdes, Ray Barretto kompozíciói színesítik. A ritmusszekció három ütősből áll (konga, bongó, timbales), rajtuk kívül zongoristával és bőgőssel egészül ki a formáció. A fúvós szekció két trombitából, két szaxofonból és egy pozanból áll. A zenekar minden tagja képzett zenész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazztanszakának végzett hallgatói.

A tengerentúlon nagy népszerűségnek örvendő latin jazz mind nagyobb területen hódít az európai kontinensen, így Magyarországon is. A Ricardo Salsa Club az ország legnagyobb latin jazz formációja. Rendszeresen fellép a hazai és a nemzetközi jazzfesztiválokon, és immár saját lemeze is van. Az együttes februárban kétszer is koncertezik az Alcatrazban.