Csilla, Noémi

Borago lemezbemutató vendégművészekkel

2007.01.29. 00:00

Programkereső

Két és fél éve alakult a Borago zenekar, amely most saját CD-jének anyagával áll a közönség elé, s olyan jeles előadók is beszállnak a játékba, mint Dresch Mihály, Fekete-Kovács Kornél és Markó Ádám.
8b6c3304-7c9f-4cfa-9d85-60d272e228a2

Első lemezének anyagát játssza a Borago zenekar a Jövő Háza Fogadójában. A koncerten az album dalai mellett természetesen sok más Borago-dal is elhangzik majd. Az est érdekessége, hogy két meghatározó jazzszemélyiség is fellép a zenekarral: a Borago-album zenei rendezője, a jazztrombitás Fekete-Kovács Kornél és a népzenei indíttatású muzsika elkötelezett képviselője, Dresch Mihály. A koncert harmadik vendége a fiatal dobos-ütőhangszeres, Markó Ádám.

A Borago 2004 nyarán alakult, városi népzenét játszó trió. Zenéjüket a magyar népdalok ihlették, de a dalok XXI. századi, városi ízzel, egyedi hangon szólalnak meg. A zenekar megalakulása óta rendszeresen koncertezik országszerte. 2006-ban az összes fontos fesztiválon és etnozenét kínáló pódiumon felléptek. 2006-ban mutatta be a Szabadkai Népszínház magyar társulata Emma című előadását, amelynek zenéjét a Borago tagjai írták. A darabot élő zenei kísérettel több alkalommal sikerrel játszották Szabadkán és Budapesten is.

A zenekar tagjai: Hornai Anita (ének, fuvola, furulyák), Warnusz Zsuska (zongora, ének) és Bizják Gábor (kürt, ének). Röviden annyi mondható el róluk, hogy Hornai Anita az MZTSZ Kőbányai Zenei Stúdiójában végzett énekesként. Először 2005-ben, a Megasztár harmadik szériájában figyelt fel rá a nagyközönség, ahol egy Borago-dal eléneklésével különdíjat nyert. Warnusz Zsuska az MZTSZ Kőbányai Zenei Stúdiójának tanára, az ELTE Zenei Tanszékének végzős hallgatója. A Borago mellett az Emil.RuleZ!-ben is zongorázik. Bizják Gábor a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán diplomázott kürtművészként, de klasszikus zenei karrierje és a Borago mellett a kortárs jazzt játszó Modern Art Orchestrának is tagja.

(2007. február 9. 20:00 (Budapest) Jövő háza Fogadó - A Borago zenekar koncertje; vendég.: Fekete-Kovács Kornél (jazztrombita), Dresch Mihály (szaxofon, furulya, ének), Markó Ádám (dob, ütős hangszerek)