Márk

Tavaszváró a koncerthajón

2007.02.04. 00:00

Programkereső

Vonzó, erős programot ígér az első félévre az A38 Hajó: miminum öt Grammy-díjas művész koncertezik a Dunán álló hajón, és olyan sorozatok futnak, mint a Nagy Britmánia, a MOLto Vivace vagy a My City/Az Én városom.
8fe2c185-ac28-45a3-bfb5-8cce2bbebd0a

A38 Hajó a Trans Europe Halls tagjaként segíti a nemzetközi kulturális vérkeringés pulzálását itthonról: sajátos budapesti, kifejezetten városi jelenség. A találkozások színtere úgy is, mint különleges összművészeti kulturális központ, amely 2003 óta vonzza a modern kultúra híveit, legyen szó jazzről, népzenéről vagy éppen tárlatról, filmről. Budapest egyedülálló kulturális színfoltjaként ring a Dunán, és jelképezi az utazást, a kalandot, a közép-európai találkozások lehetőségét is. Ezt emelte ki január közepén a Szerencsejáték Zrt. igazgatója is, amikor az idei komoly, 10 millió forint értékű adományukat bejelentették.

A friss hangversenyekre koncentrálva elmondható, hogy folytatódik a 2005-ben kitalált My City/Az Én városom sorozat. A terv, hogy Prága és Varsó után az idén Amszterdam és Moszkva mutassa meg magát. A kiemelt koncertek közt az első hónapokban minimum öt Grammy-díjas ad koncertet: januárban ilyen volt Béla Fleck és Roberta Gambarini, februárban Lee "Scratch" Perry és Vernon Reid követi őket, majd márciusban az ugyancsak Grammy-díjas Susana Baca lép fel. De többen ott vannak a világhírnév küszöbén, mint például Gilles Peterson vagy a Cannibal Corps és a Paint of Salvation. Jegyeket érdemes előre venni, nemcsak azért, mert elfogynak (persze akkor lehet bízni a koncert megduplázásában, mint például Béla Fleck esetén), de azért is, mert úgy valamivel olcsóbbak.