Márk

Dalszerzőverseny: két magyar a döntőben

2007.02.13. 00:00

Programkereső

A Fabula Rasa zenekar és Sárik Péter egy-egy szerzeménye is a legjobbak közé került az International Songwriting Competition-ön. A döntés a tekintélyes zsüri kezében, de a közönségdíjra a verseny honlapján is lehet szavazni.
7ef358b6-44e4-43bc-b8ed-47c03ef98909

A világ egyik legnagyobb nemzetközi zenei versenyének tartott dalszerző versenyén az idén két magyar mű is a döntőbe került. A Fabula Rasa zenekar a világzene, Sárik Péter pedig a jazz kategóriában került a finalisták tizennégyes, illetve tizenötös csoportjába. Sárik Péter volt már egyszer döntős, 2004-ben a Ways című számával. Most a Stream című szerzeményével indult, s került a legjobbak közé. Mindkét mezőnyben sok az amerikai, de a világzenében páldául két ghánai, s egy-egy jamaikai és ruandai mű is versenyben van.

Az versenyt minden évben megrendezik, az idén 88 országból mintegy 15 ezer dalt neveztek be 18 kategóriában. Győzteseket márciusban hirdetnek majd, s ahogy írtuk, a közönségdíjra a honlapon szavazni is lehet. A közönségdíj nyertese 1500 dollárral lesz gazdagabb. Naponta csak egyszer lehet szavazni, s a versenyt február utolsó napján zárják. A weblap címe: http://www.songwritingcompetition.com/pvwelcome2006.htm A zsűritagok között olyan nagyágyúk találhatók, mint John Scofield, Cassandra Wilson, Tom Waits, John Mayall, Brian Wilson (Beach Boys) és Robert Smith (The Cure).