Konrád

MAO az Aranytízben

2007.02.19. 00:00

Programkereső

A Modern Art Orchestra úgy tűnik, minden hónapban előáll valami újdonsággal. Januárban Hárs Viktor művét, februárban Zakar Zoltán darabját, márciusban Oláh Szabolcs szerzeményét adják elő az Aranytíz Művelődési központban.
65db5857-6100-4134-976b-96010cfdbc88

Zakar Zoltán A sziget meséi című művével lép színpadra a zenekar február 22-én kedvenc színpadán, az Aranytízben. Történik mindez a MAO fennállásának második évében. A bemutatkozó koncert 2005. decemberében volt, s a műfajok szintézisének jegyében telt. Fekete-Kovács Kornél és Hegyi György Karácsonyi Napló című darabjának ősbemutatóját követően a zenekar négy vendége (Dés László, Szakcsi Lakatos Béla, Winand Gábor és Zséda) is hozott egy-egy szerzeményt. A zenekar 2006-ban számos sikeres koncertet adott rendezvényeken, fesztiválokon, többek között a Budapesti Tavaszi Fesztiválon, ahol Julian Joseph Kvartettel játszottak együtt a Művészetek Palotájában.

Az idei esztendőt az egyik tag, Hárs Viktor Szögesdrót gyermek című művével kezdték az Aranytízben január 25-én, de pár nappal korábban az UMZE Kamaraegyüttessel közösen a Művészetek Palotájában is felléptek. Ami Zakar Zoltánt illeti, a Deja Vu és a Debrecen Step Time Band együttes tagjaként E-basson és billentyűkön játszott a 35. Debreceni Jazznapokon és a Jazzmelon Big Band számára - amelynek művészeti vezetője is - darabokat komponált. Van saját együttese is, a Zakar Jazz Trio, amelyben elsősorban zongorázik. E mostani mű egy nyolc tételes nagyzenekari szvit. Lemezen is elérhető. Sőt, a szerző honlapján meghallgatható.

(2007. február 22. 20:00 Aranytíz Művelődési Központ (Budapest) - A Modern Art Orchestra koncertje; Zakar Zoltán: A sziget meséi; Válogatás a zenekar tagjainak kompozícióiból)