Márk

Csepregi Hip-Bop

2007.02.27. 00:00

Programkereső

A Raiffeisen Jazz Klub öt éve sikeres sorozata februárban újjászületett. A Millenárison bemutatott koncertek rafinált láncolatában a magyar jazz híres és elismert művészei két egymás utáni alkalommal lépnek színpadra, különböző zenei környezetben. Csepregi Gyulát március 1-én új oldaláról ismerheti meg a közönség.
e51770d0-fdae-40cb-a2b5-e678606f47a3

A kiváló szaxofonos februárban a Magyar Jazz Quartettel indította el a jazzláncot, most Hip-Bop nevű zenekara lép fel. A sodró lendületű, virtuóz szólókkal tarkított muzsika a jazz legfrissebb irányzataihoz kötődik (hip), de a hagyományos jazzformai elemek sem hiányoznak belőle (bop). Csepregi Gyula a magyar jazz egyik igazi ínyenc fogása, akit kiváló tehetségéhez viszonyítva nem ismernek elegen. Pedig Mike Sternnel, Russel Ferrantéval, Dave Samuelsszel, Alex Acunával közös Twin Lines zenekara sok remek koncertet adott a magyar közönségnek.

A ritmusszekcióba érkező vendég ezúttal az energikus dobos Kaszás Péter, akit sokan Borlai Gergő szakmai ikertestvérének tartanak. A Csepregi Hip-Bop zenéje amúgy is feszes groove-okon nyugszik, Kaszás most még feszíti egy kicsit a húrt – avagy a bőrt. Nyilván senkinek nem lesz ellene kifogása. És persze, hogy a jazzlánc továbbmenjen, áprilisban Kaszás Péter hozza saját zenekarát – és egy újabb vendéget.

(2007. március 1. 20:00 Millenáris Park, Fogadó (Budapest) – Raiffeisen Jazz Klub – Csepregi Hip-Bop; km.: Csepregi Gyula (tenorszaxofon), Rátonyi Róbert (zongora), Tóth Gyula (gitár), Horváth Plútó József (bőgő, basszusgitár), Dörnyei Gábor (dob), vendég: Kaszás Péter (dob)