Bernát, Felícia

Pee Wee Ellis tenorszaxofon bemutatója

2007.02.27. 00:00

Programkereső

A legendás James Brown Band zenei vezetője és Fred Wesley, aki az Ike & Tina Turner Revue után csatlakozott az együtteshez a maga pozanjával, várhatóan remek koncertet ad az A38 Hajón február utolsó napján.
b5c9b94b-1784-49a5-a99b-7aec4503f75d

Az 1941-ben Floridában született Alfred Ellis, aki nyolcévesen kapta a "Pee Wee" becenevet olyan jazz-slágerek zeneszerzője, mint a Cold Sweat, a Say It Loud, vagy a Chicken. Ezeket a számokat a Soul Keresztapjának, a közelmúltban elhunyt James Brownnak az együttesében írta, de benne a keze az abszolút slágerben, az I Feel Good-ban is. A hetvenes években elhagyta a bandát és többek közt George Bensonnal, Hank Crawforddal, valamint Van Morrisonnal dolgozott együtt. Menet közben természetesen azért jutott idő vagy egy tucatnyi saját lemez elkészítésére is. Majd a nyolcvanas években összeállt a régi társulatból pár fúvós, ők lettek a JB Horn nevű formáció.

Ennek lett tagja a két évvel fiatalabb Fred Wesley is, aki akárcsak Ellis, szerzett pár ismert darabot: Black Caesar, Payback, Papa Don't Take No Mess. Wesley-t a hetvenes évek közepén a funk másik emblématikus formációjának, a George Clinton Parliament Funkadelicjének meghatározó tagjai közt találjuk. A következő évtizedek Wesley esetében is jónéhány saját lemezt és számos session munkát hoztak (Earth Wind and Fire, Curtis Mayfield, Barry White). Mindkét fúvós nagy szerelme a jazz.

(2007. február 28. 21:00 A38 hajó (Budapest) - Pee Wee Ellis (szaxofon) és Fred Wesley (pozan) koncertje; km.: Reggie Moore (zongora), Patrick Scales (basszusgitár), Guido May (dob), Tony Remy (gitár)