Hella

A Romano Drom is fellép az ArtParty zárónapon

2007.03.07. 00:00

Programkereső

Négynapos rendezvénysorozatot takar az ArtParty, amely uniós támogatásból, fiatal, elsősorban roma zenészek számára nyújt képzést és bemutatkozási lehetőséget. A helyszín a Lenhossék utcai Általános Iskola, illetve az utolsó napon az A38 Hajó.
117f51e1-0607-48e6-9bf4-aa984555e6d1

Az ArtParty a londoni CM (Community Music) nevű szervezet kezdeményezése. A projekt lényege, hogy különböző európai országokban (idén Magyarországon, Csehországban, Norvégiában és az Egyesült Királyságban) segítsék az ifjú zenészeket, DJ-ket, hogy megtanulják használni a technikai eszközeit, megismerjék valamelyest a zeneszerzés tudományát, és saját hangjukat megtalálva kezdjék el pályafutásukat. A programban oktató képzett muzsikusok nemcsak a technikai tudás megszerzésére fektetnek hangsúlyt, de a szociális és kommunikációs képességek fejlesztése mellett segítséget adnak alapvető menedzseri ismeretek terén is. Magyarországon főleg 16 és 20 év közötti budapesti roma fiatalok kerültek a csapatba, akiket a szervezők meghallgatáson válogattak ki.

Az ArtParty budapesti programja két részből áll. Nénynapos intenzív zenetechnológiai és zenei workshop-ot tartanak a CM trénerei, március 16-án pedig az A38 Hajón egy nagyszabású koncert keretében bemutatkozási lehetőséget is kapnak a fiatalok. Kid’s Crew néven összeállnak és zenélhetnek, persze, nem csak ők, a zárókoncertre egész sor ismert előadó meghívást kapott. A nyitónapon, március 14-én nyitott foglalkozást tartanak a szervezők 14:30-16:00 óráig a IX. ker. Lenhossék utcai Általános Iskola (IX. ker. Lenhossék utca 24-26.) klubhelyiségében , ahová szeretettel várják az érdeklődő tanárokat, zenészeket és a civil szervezetek képviselőit. Az eseményre külön bejelentkezni nem kell.

(2007. március 16. 21:00 A38 hajó (Budapest) - Az ArtParty rendezvénysorozat zárókoncertje; km.: Romano Drom, Radoslav "Gipsy" Banga, Visionary Underground, Dr. Das, Anima Sound System)