Eszter, Eliza

XVI. Bohém Fesztivál Kecskeméten

2007.03.19. 00:00

Programkereső

Március 23-25. között kerül sor a XVI. Bohém Fesztiválra Kecskeméten, az Erdei Ferenc Művelődési Központban. A fesztivál évek óta utazó esemény, idén március 21-26. között 11 városban rendeznek a Bohém Fesztiválhoz kapcsolódó koncertek.
6dbb5372-d6e4-4815-9305-b26b6b793535

A központ persze Kecskemét, s itt a három nap alatt minden meghívott fellép. Szeretettel várják az érdeklődőket, s érdemes is Kecskemétre látogatni, hiszen aki nem megy el, sok olyasmiről marad le, amit pedig sokáig emlegetne. Merthogy melyik jazzkedvelő szeretne lemaradni bármiről is a következők közül?

A 22 éve együtt muzsikáló házigazda Bohémekről, a vak zongorista által vezetett amerikai Fulton Street Jazz Bandről, a tizenötéves amerikai ragtime-zongoristáról, a rézfúvósötössel kísért Kék rapszódiáról, a mosolygós ragtime zenekarról, a duplacsövű fúvóshangszerekkel muzsikáló amerikai börtöntöltelékekről (Cell Block 7), a New York Times által csak "a ragtime (Szvjatoszlav) Richtere"-ként aposztrofált, hetven albummal büszkélkedő kanadai John Arpinról, a legkiválóbb cseh zongorista zenekaráról a legtermészetesebb hangú énekesnővel, a hihetetlenül virtuóz amerikai marimba-gitár duóról, a többszörös francia díjnyertes Little Jazz Bandről vagy a fesztiválzáró zenészválogatottról? Ha inkább mindegyik érdekli, akkor mégis csak el kellene jönnie!

(2007. március 21-26. - Bohém Fesztivál, több helyszínen, több fellépővel)