Ervin

Illényi Katica tavaszi koncertje a Zeneakadémián

2007.03.24. 00:00

Programkereső

Illényi Katica 2007. május 10-én a Zeneakadémia Nagytermében ad hangversenyt.
cc798d64-1b92-4d4f-a0e2-884cb2d4c24e

Katica a különleges tehetségek osztályában kezdte tanulmányait 14 évesen a Zeneakadémián, és hegedűművészi diplomáját itt szerezte. Legutóbbi nagy budapesti koncertje a Művészetek Palotájában volt 2006-ban. A mostani koncerten hallhatóak lesznek az ott elhangzott nagy slágerek mellett világhírű filmzenék és jazz standardek, olasz dallamok és francia sanzonok, Gershwin leghíresebb szerzeményei, valamint a klasszikus hegedűirodalom egy-egy gyöngyszeme.

A koncerten megszólal például Ben Berine slágere, a Sweet Georgia Brown, Gershwin nagyszerű szerzeménye, a Lady be good, Edith Piaf La vie en rose című sanzonja, Vincent Youmans egyik leghíresebb dala, a Tea for two, valamint Máté Péter Azért vannak a jóbarátok című örökzöldje. A filmek és a musicalek világából felidéződik többek között a Schindler listája, Sound of Music, és a Singing in the rain. Mint mindig, a hegedű mellett most is főszerepet kap az ének és a tánc, így Katica a Zeneakadémián is fog szteppelni.

(2007. május 10. 19:30.; Zeneakadémia Nagyterem (Budapest) - Illényi Katica (hegedű, ének) hangversenye; km.: Illényi Csaba (hegedű), Bolba Tamás és zenekara, Fekete Kovács Kornél és fúvósai, és az IKP kamarazenekar, vez.: Silló István)