Eszter, Eliza

Lerch-dalok - kamarazenekaron

2007.04.02. 00:00

Programkereső

Két éve jelent meg Lerch Isván 50. szimfónia című cd-je és dvd-je, melyen pályájának legsikeresebb dalai és filmzenéi szólalnak meg, nagyzenekari hangszereléssel. Most a zeneszerző újabb színeken és lehetőségeken gondolkozott, az április 12-i koncertjén egy kamarazenekarral lép fel a Művészetek Palotájában.
b33c4b57-1994-43f4-bc6a-d6d7905ca309

Új hangszereléssel szólalnak meg az éppen 30 esztendős V’Moto Rock máig népszerű dalai, többük az előadóként is nagyobb szerepet vállaló Lerch István tolmácsolásában. A zeneszerző vendégeket is hívott, a Gyertyákat például Sebestyén Márta énekli, reprezentálva a szerző világzene iránt táplált viszonylag újkeletű kötődését. Micheller Myrtill fellépésével helyet kap a jazz is, az est beatzenekarában pódiumra lép Csepregi Gyula, Lattmann Béla, Dörnyei Gábor, Fodó, Pintér Tibor… És ott lesz Caramel, a megasztáros győzelmet jelentő, vele egyidőben született, máig sokakat lázba hozó Jégszívvel.
Az először megszólaló hangszeres darabokat pedig a kivetített Barcsik Géza-képek teszik láthatóvá – Lerch István felkészülten lép új alkotói korszakának dallamaival a közönség elé.

(2007. április 12., 20:00; Művészetek Palotája - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem (Budapest) - Lerch István: Slágerek szimfóniája; km.: Sebestyén Márta, Caramel, Micheller Myrtill, Csepregi Gyula, Lattmann Béla, Dörnyei Gábor, Fodo)