Hella

Vukán-Szakcsi – I. forduló

2007.04.02. 00:00

Programkereső

Április 20-án ismét együtt lép fel Vukán György és Szakcsi Lakatos Béla. Ezúttal a Művészetek Palotájának közönségét fogják elvarázsolni a Miskolci Szimfonikusok segítségével. Játsszon a Fidelióval és nyerjen két jegyet a koncertre!
72b32b15-34a8-41de-8d6e-b8a06a16e4e2

Szakcsi Lakatos Béla és Vukán György a magyar jazz mértékadó művészei, nevük felbecsülhetetlen értékeket idéz a jazzkedvelő közönség számára. Szóló és kamarazenekari felállásban egyaránt sikeres produkciók egész sorát élvezhette a közönség előadásukban, mindkettejük nevéhez számtalan saját szerzemény kapcsolódik – köztük színházi és filmzenék is.

Tavaly hat év után újra közös CD-vel és immár DVD-vel is jelentkezett a ragyogó jazz zongorista kettős. A DVD egy koncertfelvételt tartalmaz, amely 2005. decemberi 2-án készült a Thália Színházban. A Hagyma Produkció – amely egyébként az áprilisi koncert főszervezője - által kiadott DVD-lemez extrái közt az MTV engedélyével 1975-ös archív felvételek is szerepelnek.

"Aki hallott bennünket együtt, azt mondta, ilyen még nem volt, hogy két zongorista ennyire megértse egymást. Sok világnagyság zongorista játszik együtt, nagyon jók, de talán mégis rivalizálnak közben. Mi nem rivalizálunk. Nincsenek akadályok előttünk, egyszerűen leülünk és zongorázunk. Mi sem értjük, hogy működik ez." – nyilatkozta akkor a koncert után Vukán György. Lehet, hogy az áprilisi koncert erre a szavak nélküli harmóniára is fényt derít.

Kérdésünk: Mi a címe Vukán György és Szakcsi Lakatos Béla utolsó közös albumának? (Kérjük, válaszát ne foglalja mondatba!)

Ha a helyes választ az alábbi időpontig elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen egy szerencsés megfejtőnk két jegyet nyer a koncertre.