Zsuzsanna

"Fogadj örökbe - Afroaid Világzenei Fesztivál"

2007.04.15. 00:00

Programkereső

Az AfroAid Magyarország közhasznú humanista egyesület 2007. április 28-án multikulturális fesztivált szervez Budapesten, az Almássy Téri Szabadidőközpontban.
5a96b695-975d-450e-be97-6a89ad932ed9

A "Fogadj örökbe - Afroaid Világzenei Fesztivál" a Mediawave Nemzetközi Film és Zenei Fesztivál részeként összhangban áll az egyesület humanista célkitűzéseivel, a megkülönböztetés-mentességgel, a szolidaritással és a multikulturalitással.

Az Afroaid Magyarország Egyesület tagjai önkéntesek, saját forrásból utaznak Kenyába és Libériába, ahol humanista önsegítő csoportokat szerveznek. Elsősorban nem anyagi támogatást nyújtanak az ott élőknek, hanem olyan szervezési és közösségfejlesztő tapasztalatokat adunak át, melyek által az adott település lakói maguk kezdeményezhetik a változásokat saját közösségükben és személyes életükben.

Az április 28-i este folyamán, a helyszínen is örökbe lehet fogadni kenyai és libériai iskolásokat, akik szüleikkel, nevelőszüleikkel illetve a családjukkal maradnak, és a magyarországi "örökbefogadó szülők" anyagi támogatásának köszönhetően járhatnak iskolába.

2006. szeptember 16-án a Gödör Klub adott otthont a fesztiválnak, ahol fellépett többek között a Chalaban, a Szilvássy Gipsy Folk Band, a Vodku v Glotku, a R-GE, az M’Bye Ndiaye Szenegáli Dobshow, az N’Dombolo Tánccsorport és DJ Leen’gum. A zenei program mellett afrikai tánctanítás és videó vetítés is helyet kapott a fesztiválon. A fellépők mindegyike ingyenesen támogatta a fesztivált, az AfroAid a teljes bevételt afrikai tevékenységére fordította.

Az idei rendezvény is hasonlóan színvonalas lesz, a fellépők közül már biztosan ott lesz a Makám, a Peca, a Masszív, az M’Bye Ndiaye és afrikai dobosok. A dj ismét Leen’gum lesz. Az egyesület munkájáról bővebben olvashatnak az alábbi honlapon.

(2007. április 28. 18:00 Almássy téri Szabadidőközpont (Budapest) - Fogadj örökbe - Afroaid Világzenei Fesztivál; km.: Makám, Peca, Masszív, az M’Bye Ndiaye, afrikai dobosok)