Konrád

Mediawave 2007

2007.04.20. 00:00

Programkereső

A 17. alkalommal megrendezett fesztivál idén is különleges produkciókkal várja az érdeklődőket. Április 27. és május 5. között Győr ad otthont számos művészetnek, többek között a zenének is.
fda72205-3600-4def-bb37-694a86b5e48b

A közel két hétig tartó eseményen fellép a Sarikamis együtes, melynek tagjai Rasim Kaya (ének, zurna) és Davut Celik (nagydob), akik autentikus kurd népzenét játszanak Törökország legkeletibb végéből. A kurdok népzenéjének alapeleme a nagydob és a zurna vagy töröksíp és persze az ének. A dob által hozott erőteljes alapritmusnak két fő szerepe van: egyrészt a közösség, közönség összegyűjtése - mert a hanga és a rajta játszott izgalmas ritmusképletek nagy távolságra hatnak - másrészt változatosan táncolható táncalapot biztosít az ünnep vagy mulatság számára. A Sarikamis együttes már negyedik éve ad felejthetetlen koncerteket a fesztiválon.

Ha már Balkán, akkor érdemes megemlíteni egy másik fellépő együttest is, akik Fatima Spar und die Freedom Fries névre hallgatnak, s melynek tagjai a Balkán minden tájáról érkezteek. Zenéjüket tekintve a keleti és balkáni tánczene, a jazz és az ethno sem áll messze tőlük. Az eggüttes tagjai: Fatima Spar (ének, tamburin), Alexandar Wladigeroff (trombita, szárnykürt), Andrej Prosoroff (szaxofon), Franz Gützner (pozan), Miloš Todorovski (tangóharmonika), Marko Marušić (gitár), Philipp Moosbrugger (bőgő), Erwin Schober (dob ).

A fesztiválon hallható lesz még a Monkomarok együttes és a Terrakotta zenekar, de a zenei csemegéken kívül a fesztiválon lesz még sok-sok filmvetítés, beszélgetés, konferencia, borkóstolás, gasztronómiai bemutatók, tánc. A programkínálat gazdag és igen sokszínű, mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt a fesztivál honlapján .