Mátyás

Világsztárok a Millenárison

2007.04.26. 00:00

Programkereső

A megújuló Millenáris kulturális programjainak egyik kiemelt eseménysora a "Világsztárok a Millenárison" sorozat, amelynek keretében havonta egy alkalommal a nemzetközi zenei élet egy-egy kimagasló képviselője ad koncertet. A sorozat következő estjein Jamalaadeen Tacuma, Medeski-Scofield-Martin & Wood és a Septeto National is színpadra lép.
3a1e16f3-e167-4e35-9319-72acc53c8681

Május 13-án Jamalaadeen Tacuma tart lemezbemutató koncertet Mat Manieri hegedűssel, Sean Noonah dobossal és három kiváló énekessel. Július 3-án Medeski-Scofield-Martin & Wood első alkalommal ad koncertet Magyarországon. A világ első számú groovy-jazz képviselője, az amerikai Medeski-Martin & Wood produkció most a világhírű John Scofielddel, a tapasztalt és fantasztikus gitárvirtuózzal lép fel. Július 12-én a kubai Septeto National, a közel 50 éves múltra visszatekintő zenekar szórakoztatja majd a közönséget.

A 2003-ban indult sorozat első koncertjén maga Marcus Miller lépett fel - aki május 20-án ismét Budapestre látogat -, és a sorban olyan együttesek, szólisták következtek utána, mint a Babos Project Romani és Trilok Gurtu, a Dave Weckl Band, a Mike Stern Band, Gary Willis és a Szendőfi Péter Band, a Billy Cobham Spectrum, Chico Freeman (USA) és a Dresch Quartet.

(2007. május 13. 20:00 Millenáris Teátrum (Budapest) - Jamalaadeen Tacuma (gitár) lemezbemutató koncertje; km.: Sean Noonan (dob), Mat Manieri (hegedű), Susan McKeown, Abdoulaye Diabate, Thierno Camara (ének); Világsztárok a Millenárison)