Orbán

Lemezre vágyó népzenei együttesek figyelem!

2007.04.27. 00:00

Programkereső

A Hagyományok Háza pályázatot ír ki hivatásos és műkedvelő népzenei együttesek, hangszeres és énekes szólisták, illetve énekegyüttesek részére. A felhívás célja, hogy a népzenei (revival) mozgalom előadóinak színvonalas produkciói önálló CD-lemezen megjelenhessenek. A pályázat benyújtásának határideje: május 4.

A pályázatokat elbíráló szakmai zsűri döntése alapján 2007-ben három pályázó kaphat lehetőséget arra, hogy zenei anyagát az intézmény hangstúdiójában, maximum 50 órában hanghordozóra rögzítse. A nyertesekkel a szervezők terveik szerint a Duna Televízió Magyar csillagok - Mentor című sorozatában rövid portréműsort is forgat, amelynek részleteit az előadó számára – akár promóciós felhasználás céljára is – a későbbiekben DVD-n rendelkezésre bocsátják.

Pályázni hagyományhű előadásmódú és hangszerelésű Kárpát-medencei magyar, illetve magyarországi nemzetiségi népzenével lehet. A hagyományőrző előadók, továbbá a népies műzenét játszó zenekarok és a hivatásos zeneszerzők tevékenysége a pályázat körén kívül esik, így felvételeiket a szervezőknek nem áll módjukban fogadni.

Pályázati adatlap a Hagyományok Háza főigazgatóságán (Budapest. I. ker. Corvin tér 8.), vagy az intézmény honlapjáról szerezhető be. Az adatlaphoz CD-n vagy hangkazettán mellékelni kell a megjelentetésre szánt produkció házi körülmények között (de elfogadható minőségben) készített, teljes (!) felvételét; valamint egy lemezkiadó szándéknyilatkozatát, amelyben a kiadó pénzügyi felelősség terhe mellett vállalja, hogy a rögzített anyagot – annak elkészülte után legkésőbb egy éven belül – megjelenteti.

Az adminisztráció megkönnyítése érdekében a szervezők azt kérik, hogy a zenei anyag mellett egy kísérőlevélben tüntessék fel a műsorszámok címét, földrajzi eredetét (tájegység, falu), időtartamát, az előadók nevét. Feltétlenül adják meg továbbá postai, fax, e-mail, telefonos elérhetőségüket. A pályázat értékeléséről minden indulót a benyújtási határidőt követően 30 nappal levélben értesítünk. A beérkező hangzóanyagokat 3 hónapig őrizzük meg.

A pályázatokat az alábbi címre kérjük beküldeni: Mohácsy Albert, Hagyományok Háza, Népművészeti Műhely, 1011 Budapest, Corvin tér 8.

További felvilágosítás: tel.: (1) 225-6086, e-mail: mohacsy.albert@hagyomanyokhaza.hu