Konstantin

A szaxofonosok napja

2007.05.02. 00:00

Programkereső

Az idei tavasz sem múlhat el Szaxofonos Nap nélkül. Május 19-én hetedik alkalommal rendezi meg a Rácz Aladár Zeneiskola a Fon-Trade Kft.-vel közösen ezt a találkozót a zeneiskola mátyásföldi épületében.
e9c924d1-0bfa-4603-8947-4eea55063911

Az esemény kiemelt vendége lesz a Párizsból érkező elsőrangú jazz szaxofonos és tanár Sylvain Beuf, és találkozhatunk a New Yorkból hazatérő egykori szaxofonos legendával, Ráduly Mihállyal is.
Természetesen lesz szaxofon kiállítás, workshop és rengeteg koncert, a klasszikustól a popon át a jazz-ig.

A Fon-Trade szaxofon kiállítás főszereplői: Amati, B&S, Borgani, Fontaine, Jupiter, Keilwerth, Medusa, Prelude by Selmer, Selmer-Paris, Schagerl, és Yanagisawa szaxofonok, BG, Francois Louis , Rico és Vandoren tartozékok, Charles Bay és Lebayle fúvókák, újdonságként pedig Cannonball, Buffet Crampon, Signature Custom szaxofonok, Alexander nádak, Jody Jazz fúvókák és Morizono "Silent Sax" tartozékok.

A nap folyamán zeneiskolai szaxofonos osztályok mutatkoznak be, akik az ország különböző pontjaiból érkeznek. A koncerteken fellépnek többek között: a Budapest Szaxofon Kvartett, Götz Nándor, a csak erre az alkalomra összeálló, Balogh József vezette, 18 tagú Fon-Trade Szaxofon Együttes a magyar jazz kiválóságaival. 18 órától a legkiválóbb pop-szaxofonosok (Bergendy, St. Martin), majd jazz-virtuózok játszanak. A nap a szokásos jam session-nel végződik Kőszegi Imre triójának közreműködésével.

(2007. május 19. 13:00 Rácz Aladár Zeneiskola (Budapest) - A szaxofonosok napja; km.: Sylvain Beuf, Ráduly Mihály (szaxofon), Budapest Szaxofon Kvartett, Götz Nándor, Fon-Trade Szaxofon Együttes (műv. vez.: Balogh József), Kőszegi Imre Trió)