Márk

Jazz a Belvárosi Színházban

2007.05.03. 00:00

Programkereső

Tavasszal több jazzkoncertet is szerveznek az egykori Filmmúzeum pódiumára, elsőként a Ferenc Németh Band játszik május 4-én.
679d957d-694e-4b1a-8b22-91ec822dd2ae

Ha valakinek olyan érzése lenne, hogy manapság könnyű a fővárosban valami jó kis jazzkoncertet kifogni - az nem téved. Egyre szaporodnak a jazzre szakosodott helyszínek, s persze a nagyobb koncerttermek is időről-időre helyet adnak egy kis jazznek. Az új helyszínek közé lépett most be a korábban Filmmúzeumként elhíresült épület, s mindjárt három koncertet tető alá hoztak. Az első a Ferenc Németh Band, amely a Mediawave-n, kezd, aztán játszik Nagykanizsán, majd végül a Belvárosi Színházban. Ezt követi Kaltenecker Zsolt és triójának két lemezt is bemutató koncertje, majd május 18-án összeáll az Extra Quintet, amelyet a 2001-es megalakulása óta összesen négyszer hallhatott ez idáig a nagyérdemű. A koncerten két zongora és két dob játszik, és a zenészekhez csatlakozik hazánk egyik legnagyszerűbb jazzénekese, Bontovics Kati is.

(2007. május 4. 19:00 Belvárosi Színház (Budapest) - a Ferenc Németh Band koncertje; tagjai: Bob Sheppard (szaxofon), Russel Ferrante (zongora), Omre Avital (nagybőgő), Ferenc Németh (dob)