Eleonóra

A Kaltenecker Trio lemezbemutató koncertje

2007.05.08. 00:00

Programkereső

A május 11-i koncert első felében Kaltenecker Zsolt Impossible című szólólemezéből ad ízelítőt, a második részben a Winter's Tale-t mutatják be a közönségnek.
679d957d-694e-4b1a-8b22-91ec822dd2ae

A trióra a mással össze nem téveszthető egyedi játékmód és a különleges kompozíciók mellett leginkább az jellemző, hogy bár felhasználja a különböző elektronikus zenei stílusok (jungle, techno) elemeit, hangzásában mégis a modern jazzhez áll a legközelebb. A korábbi rockosabb hangvételt egy letisztultabb, halkabb, de nem kevésbé dinamikus előadásmód váltotta fel. Azt pedig, hogy a három muzsikus mennyire egy nyelvet beszél, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a legutóbbi, teljesen akusztikus lemezüket mindössze három óra alatt rögzítették.

Kaltenecker Zsolt az Impossible-ről: "Ez az első olyan felvételem, amelynek túlnyomó része (nyolc darab a tizenkettőből) szabad improvizáció. Mindig szerettem volna egy ilyen lemezt készíteni, és úgy tűnik, hogy ennek most jött el az ideje. Sokat tanultam magamról a felvétel készítésének időszakában, s ismét megtapasztaltam, hogy – miként Márai írja: A világ megismerése érdekes, hasznos, gyönyörködtető, félelmes vagy tanulságos; önmagunk megismerése a legnagyobb utazás, a legfélelmesebb felfedezés, a legtanulságosabb találkozás."

(2007. május 11. 19:00; Belvárosi Színház (Budapest) - A Kaltenecker Trió koncertje (tagjai: Kaltenecker Zsolt (zongora), Hárs Viktor (nagybőgő), Borlai Gergő (dob)