Konstantin

Új Djabe koncertalbum: Message from the Road

2007.05.13. 00:00

Programkereső

Az album anyagát a zenekar 2006-os magyarországi, európai és amerikai turnéja során rögzítette. A kétlemezes kiadvány egyik korongja audio CD, a másik Dualdisc.
de7d53f6-0edc-4385-8cc9-ecf117e360b7

Az eMeRTon és Arany Zsiráf-díjas, dzsessz és világzene keverékét játszó hazai zenekar egyike azon magyar együtteseknek, akik szinte többször lépnek fel külföldön, mint itthon. Ebben az évben is meghívásuk van a világ számos országába, előkelő zenei eseményekre. A közelgő, Parallels címet viselő nyári turnéjuk folyamán ellátogatnak többek között Azerbajdzsánba, Finnországba, Lettországba, Ausztriába, Portugáliába, Bulgáriába, Szerbiába és Kanadába.

A most megjelent dupla album anyagát a zenekar 2006-os magyarországi, európai és amerikai turnéja során rögzítette. A kétlemezes kiadvány egyik korongja audio CD, a másik dualdisc. A dualdisc egyik oldala a lejátszóba helyezve CD, melyen a koncertfelvételek második fele hallható, a másik oldala pedig DVD, melyen a teljes koncertanyag található, 5.1 surround hangzásban, DTS és Dolby Digital kódolásban.
A DVD-n helyet kapott egy berlini rádióinterjú, valamint a "Videos from the road" 71 perces, koncertbejátszásokkal gazdagított 2006-os útifilm is.
A kiadványt 32 oldalas színes füzet teszi teljessé, mely bepillantást enged a Djabe turnéjának ünnepi és hétköznapi pillanataiba.

A zenekar tagjai: Égerházi Attila – gitár, Barabás Tamás – basszusgitár, Kovács Ferenc – trombita, hegedű, Sipos András – ének, ütőhangszerek, Banai Szilárd – dob, Kovács Zoltán – billentyűs hangszerek.