Konrád

A Jazz Harsona Verseny győztese: Korb Attila

2007.05.21. 00:00

Programkereső

A Magyar Rádió által szervezett Zsoldos Ernő Jazz Tehetségkutató Verseny győztese Korb Attila, a kecskeméti Bohém Ragtime Jazz Band harsonása lett.
29cc0563-56ba-418c-bfc7-8ba5493e8095

A verseny döntőjére május 18-án került sor a Márványteremben. A második díjat Négyesi Dániel, a Miskolc Dixieland Band harsonása kapta, a harmadik Bellada István, negyedik Csapó Krisztián, ötödik a kecskeméti Kovács Tamás lett.

Korb Attila jutalma egy 700 ezer forint értékű vadonatúj harsona (a Fon-trade igazgatójának, Csider Károlynak ajándékaként), a Magyar Rádió 250 ezer forintos díja, egy szólólemez (a Magyar Rádió kiadásában, júniusi megjelenéssel), ajándék CD-csomag és jónéhány koncert lett.

Korb Attila sokoldalúságára jellemző, hogy a nem csupán a harsona virtuóza, hanem kornetten és zongorán is játszik, de az éneklést sem veti meg. Korb Attila Bohém Ragtime Band beli tagsága mellett a Little Jazz Band és a Kecskemét Jazz Orchestra vezetője, de játszik a Bohém Trióban, a Papa Jazzben és a Modern Art Orchestrában is. Idén végez a Zeneakadémia karvezetés szakán, jövőre pedig a Jazzfőiskolán harsonásként.