Bernát, Felícia

Servus Plusz Koncert

2007.06.01. 00:00

Programkereső

Ezzel a címmel június 15-én este hattól jótékonysági koncertet szerveznek a Merlin Színházban. Az est szakmai vezetője Buffó Rigó Sándor, a 100 Tagú Cigányzenekar neves zenésze.
8097fac4-e8cf-47f3-989d-c39cba18f9c1

A koncert a holland Servus zenekar kezdeményezésén alapul, aminek kereteit Magács László, a Merlin Színház igazgatója terjesztette ki a jótékonykodás felé. A holland zenekar tagjai a 100 Tagú Cigányzenekar neves művésze, Buffó Rigó Sándor és Nello Mirando holland hegedűművész. Az együttes e két művész szakmai vezetésével és támogatásával Hollandiában, mint "amatőr" cigány zenét játszó formáció elnyerték az "Arany Hegedű" díjat. Ez a szoros zenei és emberi kapcsolat vezetett el a Servus Plusz Koncert megszületéséhez.

A gálaműsor célja a hazai zenerajongóknak bizonyítani a holland/norvég-roma interkulturális zenei kapcsolat létezését. Neves hazai és külföldi művészek és sztárok gyűlnek össze június 15-én este a Merlin Színházban, hogy a muzsika kedvéért, és egy emberi mulasztás tragédiájának enyhítésére adóból leírható adományokat gyűjtsenek. A meghívott fellépők szerepelnek többek között Gerendás Péter, a 100 Tagú Cigányzenekar és Szentpéteri Csilla is. Az adakozást elsőként a Holland Nagykövetség és a koncert fővédnöke, Ronald Mollinger, holland nagykövet úr indítja el. Moderátorok Fátyol Tivadar a Rádió C igazgatója és Ponczók "Gipsy" Béla rádiós műsorvezető.

(2007. június 15. 18:00 Merlin Színház (Budapest) - Servus Plusz Jótékonysági Koncert; km.: 100 Tagú Cigányzenekar, Szentpéteri Csilla (zongora)