Béla

Lamantin 2007 Jazz Fesztivál és Tábor

2007.06.03. 00:00

Programkereső

Idén nyáron is megrendezik a hazai jazzélet egyik legjelentősebb, nagy múltú jazz fesztiválját és táborát. A Lamantin Jazz Fesztivál és Improvizációs tábor igazi sztárokkal és gazdag programkínálattal várja június 24. és 30. között a Szombathelyre látogató közönséget.
d7155311-6021-45a2-94db-837902b25496

A hét éves múltra visszatekintő, egyhetes nemzetközi Lamantin Jazz Fesztivál idén is a hazai és nemzetközi jazz zene legjavát kínálja a közönség és a tábor hallgatói számára. Meghívott vendég lesz többek között a Boney Fields and the bone’s project (USA – Franciaország), Paolo Fresu és a P.A.F Trio (Olaszország), a Mezzoforte (Izland) és sok más hazai és külföldi előadó.

A fesztivál ideje alatt a régi szombathelyi hagyományt újjáélesztve, immár ötödik alkalommal rendezik meg a szintén egyhetes, Lamantin Improvizációs Tábort a felnövekvő jazz-zenész generáció részére. A már hagyományosnak számító tábor az évek során a hazai jazz élet egyik meghatározó rendezvénye lett. A tábor művészeti vezetője Márkus Tibor a Magyar Jazz Szövetség elnöke. A tanári kar tagjai a hazai jazzoktatás vezető személyiségei közül kerülnek ki. A fesztiválon fellépő nemzetközi hírű művészek mesterkurzust adnak a hallgatók részére. Bővebb információ és a részletes program a fesztivál hivatalos oldalán található.