Márk

Louis Armstrong Jazzfesztivál

2007.06.15. 00:00

Programkereső

A Louis Armstrong Jazzfesztivált már negyedik éve rendezik meg a Nógrád-megyei Bánki-tó felszínére állított vízi színpadon. A fesztiválra hagyományosan június utolsó hétvégéjén kerül sor, idén június 29-30-án. Játsszon a Fidelióval és nyerjen két fesztiváljegyet!
c4cc9cda-32e0-4a71-932f-3f56cb71a097

A fesztivál szervezője a Swing Jazz Kultúráért Alapítvány, mely kuratóriumának elnöke Finok Zoltán, a Jazz Steps zenekar tagja. Az alapítvány a jazz hétvége szervezésén túl céljának tekinti a tehetséges fiatalok támogatását, pályájuk egyengetését, egyéb jazzkoncertek szervezését, hazai és külföldi jazztörténeti kutatásokat.

A fesztiválon fellépett már többek között a Bohém Ragtime Band, a Four Fathers, a Benkó Dixieland Band, a Jazz Steps, a Hot Jazz Band, a Nothing But Swing (Szlovákia), a Budapest Ragtime Band, a Jazz Band Ball (Lengyelország), Joe Muranyi and His All Stars, a Bolyki Brothers, a Shaffer’s Riffers (Csehország), az Apáti Dixieland Band és a Molnár Dixieland Band. Persze idén is érkeznek együttesek a világ minden tájáról, és egy különleges délutáni koncertre is sor kerül majd a Tó-hotel kertjében lévő, Magyarország egyetlen Louis Armstrong szobornál.

Kérdésünk: Hogy hívják Louis Armstrong magyar származású klarinétosát? (Kérjük, válaszát ne foglalja mondatba! A válasz mezőbe a teljes nevet írja!)

Ha a helyes választ az alábbi időpontig elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen öt szerencsés megfejtőnk két fesztiváljegyet nyer.