Márk

IV. Louis Armstrong Jazzfesztivál

2007.06.16. 00:00

Programkereső

A Louis Armstrong Jazzfesztivált már negyedik éve rendezik meg a Nógrád-megyei Bánki-tó partján felállított színpadon. A fesztiválra hagyományosan június utolsó hétvégéjén kerül sor, idén június 29-30-án.
aa91bec9-a704-40b5-9fb2-b5ba6c1b248d

A fesztivál szervezője a Swing Jazz Kultúráért Alapítvány, mely kuratóriumának elnöke Finok Zoltán, a Jazz Steps zenekar tagja. Az alapítvány a jazz hétvége szervezésén túl céljának tekinti a tehetséges fiatalok támogatását, pályájuk egyengetését, egyéb jazzkoncertek szervezését, hazai és külföldi jazztörténeti kutatásokat.

A fesztiválon fellépett már többek között a Bohém Ragtime Band, a Four Fathers, a Benkó Dixieland Band, a Jazz Steps, a Hot Jazz Band, a Nothing But Swing (Szlovákia), a Budapest Ragtime Band, a Jazz Band Ball (Lengyelország), Joe Muranyi and His All Stars, a Bolyki Brothers, a Shaffer’s Riffers (Csehország), az Apáti Dixieland Band és a Molnár Dixieland Band.

A fesztivál házigazdája idén is Joe Murányi lesz, aki Louis Armstrong utolsó (egyébként magyar származású) klarinétosa volt. A fesztivál egyik érdekessége, hogy Murányi Úr az összes zenekarral fellép. Az évek során a kezdeti, főleg ismerősökből álló szűkebb érdeklődő kör tekintélyessé duzzadt: tavaly több mint háromezren látogattak el a fesztiválra. A színpadi koncerteken kívül idén számos programmal készülnek a szervezők, melyeknek a Tó Wellness Hotel biztosít helyszínt: lesz fórumbeszélgetés a zenészekkel a hotel éttermében, délutáni és éjszakai "örömzenélés" a hotel kertjében álló Louis Armstrong szobornál valamint meg lehet nézni Eifert János fotóművész fotókiállítását is.