Ervin

Pálcikaember

2007.06.19. 00:00

Programkereső

A Fusio Group negyedik, Stickman című lemezének bemutatójára június 20-án kerül sor az Almássy Téri Szabadidőközpont Jazz klubjában. Az új album Szendőfi Péter legújabb szerzeményeit tartalmazza.
17a3ef8c-ec9d-4442-96cf-ab01e3f83977

A több mint tíz éves múltra visszatekintő zenekar tagjai (Elek István/szoprán-, tenorszaxofon, Kormos János/gitár, Romhányi Áron/billentyűs hangszerek, Barabás Tamás/basszusgitár, Szendőfi Péter/dobok) a magyar jazz legjobbjai közül kerültek ki, akiknek júniusi lemezbemutató koncertjét a Duna Televízió is rögzíti.

Az album érdekessége nemcsak a zenében rejlik, hanem a borítóban is, amely Szendőfi Péter édesapjának munkáját dicséri. Az ember nagyságú acélszobrot Szendőfi Attila a kert végében otthagyott, selejtre ítélt hulladékból alkotta meg. A figura merev, mint egy igazi pálcikaember (stickman), mégis dinamikus és lendületes. Arca mosolygós, haja félrefésült: ez a figura, ezzel a hangulattal a lemezre is rányomta jótékony bélegét.

(2007. június 20. 20:30 Almássy téri Szabadidőközpont - Jazz Kávézó (Budapest) - Stickman - a Fusio Group lemezbemutató koncertje; tagjai: Elek István (szoprán-, tenorszaxofon), Kormos János (gitár), Romhányi Áron (billentyűs hangszerek), Barabás Tamás (basszusgitár), Szendőfi Péter (dobok)