Konrád

Egy kis kastélyi zene - III. forduló

2007.06.25. 00:00

Programkereső

Kilencedik alkalommal frissíti fel a forró nyári napokat a Gödöllői Kamarazenei Fesztivál. 2007. június 29. és július 6. között három koncert közül is választhat a hűsölésre vágyó közönség a királyi kastélyban. Játsszon a Fidelióval és nyerjen két jegyet a július 6-i koncertre!
99702fd2-3309-48d2-83b6-495e13f4473f

Könnyed komolyság – talán ez is lehetne az idei program szlogenje, hiszen a műsorban Mozarton, Griegen, Piazzollán, Kodályon és Bartókon át a dixie műfajáig sok minden megtalálható. A nyáresti kamarazene különleges "műfaj". Frissítőleg hat mindenkire, pláne, ha nem egy légkondicionált koncertteremben, hanem egy 250 éves kastély udvarán élvezheti a közönség a Gödöllőre már-már visszajáró kiváló magyar muzsikusok örömzenéjét. A 17 ezer négyzetméter alapterületű, 28 hektáros parkkal övezett Gödöllői Királyi Kastély Magyarország egyik legszebb, leghangulatosabb épülete, ahol a kamarazenei fesztivál második koncertjére július 6-án kerül sor, ahol "A dixie klasszikusai" fokozzák a nyáresti hangulatot.

Igazi örömzene lesz ez is, méghozzá a műfaj hazai legjobbjainak előadásában. Természetesen az idén jubiláló Benkó Dixieland Bandről van szó, ám ezúttal is különleges színek fokozzák a naplemente hangulatát. Dixie-t játszik ugyanis a zenekarral két hegedűs, a komolyzenész Szabadi Vilmos és a dzsesszmuzsikus Deseő Csaba.

Kérdésünk: Hányadik születésnapját ünnepli idén a Benkó Dixieland Band? (Kérjük, válaszát ne foglalja mondatba! A válasz mezőbe csak egy kétjegyű számot írjon!)

Ha a helyes választ az alábbi időpontig elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen két szerencsés megfejtőnk két jegyet nyer a koncertre.