Ervin

VI. Regejáró Misztrál Fesztivál

2007.07.04. 00:00

Programkereső

A Misztrál együttes, amely határainkon innen és túl immár több ezer saját rajongót számlál, minden évben meghívja Nagymarosra a népzene itthon és külföldön ismert vagy kevésbé ismert előadóit. Az idén hatodik alkalommal megrendezett Regejáró Misztrál Fesztivál július 20-tól várja az érdeklődőket.
8fb36f9b-fd44-4b5a-b617-24d921819bc5

A fesztivál céljai minden évben azonosak, és három pilléren nyugszanak. Az első, a különböző művészeti ágak autentikus forrásokon alapuló összekapcsolása, a második az európai és ezen belül különös hangsúllyal a Kárpát-medencében élő népek irodalmi, népzenei kultúrájának megőrzése és élővé tétele. A harmadik annak elősegítése, hogy a tapasztaltabb művészgeneráció a közös szereplések alkalmával átadhassa a hosszú évek alatt felhalmozódott tudását a feltörekvő művészgenerációnak, ezáltal biztosítsa az általuk képviselt értékek fennmaradásának folytonosságát.

Az idei fellépők sorát többek között az After Crying, a Besh o droM, Ferenczi György és a Rackajam, a Makám, Tolcsvay Béla és természetesen a Misztrál együttes gazdagítja. A hagyományokhoz híven idén is lesz Dalnokverseny, amelynek célja az új tehetségek felfedezése. A Dalnokverseny győztese a nagyszínpadon adhat önálló koncertet a következő esztendőben.

A programok között a zene mellett megtalálható az irodalom, a mese, az énekmondás és a táncház is. A fesztiválhoz kapcsolódó szuggesztív, egyben a mesélőkedvet, a hagyományt és korszellemet ötvöző plakátot idén is Kettős Tamás készítette, mely grafika is azt sugallhatja, hogy aki ellátogat Nagymarosra, az harmóniát és a hagyományok erejét tapasztalhatja meg.