Klaudia

Budapest Gitárfesztivál 2007

2007.08.08. 00:00

Programkereső

A gitárzene kedvelői számára igazi ünneppel zárul a nyári szezon. Augusztus utolsó szombatján, délután öt órától az akusztikus gitár kiváló képviselői váltják egymást a Petőfi Csarnok Szabadtéri Színpadán.
8e8af15e-f663-45f0-bec9-9d5e62cf47fd

Elsőként a Django Reinhardt-féle manouche jazz stílusában mozgó duó, a hazai Sidoó-Munkácsy páros lép fel. Őket az osztrák bluesgitáros, a lassan már tiszteletbeli magyarnak számító Ripoff Raskolnikov követi. Ripoffnak a tavaly megjelent zenekaros, Everything Is Temporary című albumát megelőzően két szólólemeze is készült. A fesztiválon ezek hangulatát idézi fel.

A német Friend 'n Fellow, egy elbűvölő fekete énekesnő és egy virtuóz gitáros kettőse. Az A38-on tavalyelőtt rögzített koncertjük a közelmúltban került adásba az MTV1-en. Remekül bizonyítják, hogy egy nylonhúros klasszikus gitárral is lehet olyan rockstanderdeket hitelesen prezentálni, mint például a Highway To Hell...

A fesztivál valószinűleg legjobban várt vendége az ausztrál Tommy Emmanuel. Többször megfordult már Magyarországon, minden alkalommal elképesztő sikert könyvelhetett el, ami nem is csoda, hiszen sokan a világ legjobb gitárosaként tekintenek rá. Miután a fellépők személyesen is ismerik egymát, jó eséllyel még egy kis örömzne is összejöhet az est végére.

(2007. augusztus 25. 17:00 Petőfi Csarnok Szabadtér – Budapest Gitárfesztivál; km.: Tommy Emmanuel (AUS), Friend 'n Fellow (D), Ripoff Raskolnikov (A), Sidoó - Munkácsy Duó (H)