József, Bánk

ShalomFeszt

2007.09.14. 00:00

Programkereső

Szeptember 16-án kortárs művészeteket és a zsidó kultúra hagyományait ötvöző egynapos fesztivált szervez a Katlan Csoport Egyesület a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában. A programban fotókiállítás, építészeti kiállítás és fórum, kortárstánc premier, zene és ételkóstolás is szerepel.
d4474465-034f-44f6-bbdb-0068564cff76

A többféle program alapkoncepcióját a zsidó művészet alapértékei biztosítják, melyeket az alkotók - kortárs művészetek bevonásával - igyekeznek a mai "trendekkel" összhangba hozni. Szokatlan helyszínen, sokoldalú programválasztékkal a szervezők nem titkolt szándéka, hogy a zsidó kultúrát még szélesebb kör ismerje és kedvelje meg. Az építészeti és kulturális programokon kívül, a fesztivál ideje alatt hagyományos zsidó ételeket kóstolhatnak meg a vendégek.

A fesztivál - az ÉK Egyesület segítségével - egy rendkívül érdekes Otto Wagner kiállítással és neves építészek bevonásával, építészeti előadással, kerekasztal-beszélgetéssel indul. A zsidó témájú fotókiállításra, mely délután nyílik, meghirdetett pályázat útján érkezett képek közül fotóművészeti és vallási szempontok szerint egyaránt válogatott a rangos szakmai zsűri.

Vázsonyi János szaxofon koncertjét követően a 'Kortárstánc és az etnikus jazz találkozása' címmel Hód Adrienn kortárstánc koreográfusnak és Párnicky András, a Nigun Zenekar vezetőjének élő zenére alkotott ígéretes bemutatója kezdődik. A Fesztivál a Nigun Zenekar koncertjével zárul.