György

Salsa y Picante

2007.09.17. 00:00

Programkereső

Elsa Valle, az 1996 óta Magyarországon élő kubai énekesnő szeptemberben megjelenő új lemezét a Rumba Caliente nevű formációval készítette. Az albumon minden vérpezsdítő táncritmus szerepel: salsa, cha-cha, mambó, a bolero temperamentumos kavalkádja néhol egy-egy mélabús balladával. A lemezbemutatóra szeptember 21-én este hétkor kerül sor az IBS Színpadon.
3a4ed2de-2c38-4255-bd1e-c20fd01aeb3c

A számok dallamvilága alapvetően autentikusnak mondható, azonban mégsem csak a tradicionális salsa hangzásvilágát idézi, hiszen finoman keveredik a dzsessz különböző vonulataival. A zene sodró lendülete pedig Elsa Valle érzékien dinamikus hangjával és előadásmódjával párosul.

Elsa egy kubai zenészcsaládban nőtt fel, és a legrangosabb havannai zeneművészeti iskolák elvégzése után rögtön a híres Tropicana mulatóban énekelt, majd a legismertebb kubai és dél-amerikai fesztiválokon is sikert aratott. Hangját és elbűvölő személyiségét az elmúlt évek során a világ számos pontján megismerhették, s olyan világszerte ismert előadókkal szerepelt egy színpadon, mint például Al Di Meola, Santana, vagy a Buena Vista Social Club zenészei, így Omara Portuondo és Ibrahim Ferrer.

(2007. szeptember 21. 19:00 IBS Színpad (Budapest) - Salsa y Picante - Else Valle lemezbemutató koncertje; km.: Rumba Caliente)