Márk

Lazítani – Cotton Club Singers-koncert Hofi Géza dalaiból

2007.10.10. 00:00

Programkereső

A Cotton Club Singers tagjai sajtótájékoztatójukra kukásautón érkeztek, majd elénekelték a Próbálj meg lazítani, és a Söprik az utcát című Hofi-slágert, így adva ízelítőt október 18-án és 19-én a Thália Színházban megrendezendő koncertjük anyagából, amelyből várhatóan lemez is készül.
ebcf7ef7-5337-495f-bb95-34b526fd180a

Hofi Géza emléke előtt tisztelegve a Próbálj meg lazítani, a Söprik az utcát, a Gondolj apámra, a Kiöregedett vadászkutya és a Minden asszony életében című szerzemények mellett a Cotton Club Singers koncertjén elhangzik majd a Hegedűs a háztetőn című musical Hajnal, alkony és a Ha én gazdag lennék című dala is. A zenekar két férfitagja, László Boldizsár és Fehér Gábor az Úgy szeretnék dzsesszdobos lenni című számot adja elő. Bartus Patrícia az együttes másik új női tagjával, Mezőfi Gabival énekli Az én világom című dalt, amelyet Hofi Géza annak idején Kovács Katival adott elő. A mintegy másfél órás koncerten tizenhat-húsz dalt énekelnek. A budapesti bemutató előtt több vidéki városban – Szegeden, Debrecenben, Sopronban, Kecskeméten – is előadják a műsort. A dalokat újrahangszerelték, így a koncertprogramban latinos, blues-os, singes feldolgozású Hofi-slágerek is szerepelnek, az egyik pedig csárdással fejeződik be. A koncerteken tíztagú zenekar kíséri az énekegyüttest.

Az énekegyüttes tizennégy éves fennállása során mindig nagy sikert aratott tematikus koncertjeivel, például a legutóbbi ABBA-dalok előadásával. Hofi Géza legsikeresebb dalainak bemutatásával a zenekar régi vágya teljesül. A Thália színházbeli koncert stúdió-utómunkáit követően az új lemez a tervek szerint november közepétől lesz kapható. A lemezhez készítenek egy extra DVD-t, amely werkfilmet, a CD-n nem hallható dalok koncertváltozatát, fotókat, riportokat tartalmaz majd.

FELLÉPÉSEK

2007. október 3. Szeged, Belvárosi Mozi
2007. október 8. Kecskemét, Erdei Ferenc Kulturális és Konferenciaközpont
2007. október 9. Debrecen, Kölcsey Központ
2007. október 11. Sopron, Liszt Ferenc Konferencia- és Kulturális Központ
2007. október 12. Veszprém, Petőfi Színház
2007. október 18-19. Budapest, Thália Színház