György

Tánctanfolyam és siker a Fonóban

2007.10.15. 00:00

Programkereső

Khamoro cigány tánctanfolyam indul a Fonó Budai Zeneházban Farkas Zsolt vezetésével. További hír a Fonó háza tájáról, hogy a Csík zenekar "Senki nem ért semmit" című lemeze néhány nappal ezelőtt Aranylemez lett.
3943b036-2d51-4b1e-9333-8babdefc7ae4

A Khamoro tanfolyamára a cigány zene és tánc iránt érdeklődőket váráják. A résztvevők nyolc alkalom alatt kezdő szinten megtanulhatják a szatmári cigányos csárdás, erdélyi csingerálás, szatmári cigány botoló alaplépéseit. A tanítást élő zene kíséri. A tanfolyam résztvevői két alaklommal ingyenesen részt vehetnek a Khamoro cigány táncházán.

Tanfolyamvezető Farkas Zsolt, a Khamoro Cigány Táncegyüttes művészeti vezetője, valamint a Khamoro zenekar tagjai. A tanfolyamra keddenként este hattól kerül sor, a nyolc alkalom ára 15.000 Ft.

A Csík zenekar Senki nem ért semmit című, a Fonó Records által kiadott lemeze, mely 2007-ben elnyerte a Magyar Hanglemezgyártók Fonogram díját, már nem csupán "A legjobb világzenei lemez", hanem néhány nappal ezelőtt az eladott példányszámnak köszönhetően Aranylemez is lett. Ez persze az együttes nélkül nem jöhetett volna érte. A cSík zenekar tagjai: Csík Jánost (hegedű), Barcza Zsoltot (cimbalom, harmonika), Bartók Józsefet (bőgő), Kunos Tamást (brácsa), Majorosi Mariannát (ének), és Szabó Attilát (hegedű). A zenekar 20 éve meghatározó szereplője Magyarország népzenei életének. Számos koncert, táncház és öt sikeres zenei album tette népszerűvé nemcsak a zenekart, de a magyar népzenét is - hazánkban és külföldön egyaránt. Az eltelt két évtized alatt több rangos zenei díjjal jutalmazták a kecskeméti formációt.