György

Hangszerbemutató Talamba módra

2007.10.26. 00:00

Programkereső

Az öttagú, humoráról is ismert együttes november 25-én ad koncertet a Művészetek Palotájában, a Fesztivál Színházban. A 60 perc alatt a Föld körül - Az őskortól napjainkig című produkciójuk ismét remek és hasznos koncertélményt ígér.
b48bf94a-035d-40b1-b3d1-31bebc61a38c

Ki ne látott volna gyereket, aki dob, vagy más ütőhangszer láttán önfeledt játékba kezdett: Még a sokszor zárkózott gimnazisták és a komoly felnőttek sem tudnak ellenállni, ha módjuk nyílik egy-egy csillogó, csilingelő hangszer kipróbálására.

A Talamba Ütőegyüttes ezt az ösztönös kíváncsiságot kívánja csillapítani, és táplálni hangszerbemutatójával, minden korosztály számára tartalmas, változatos szórakozást nyújtva. Az ütőhangszerek rendkívüli sokszínűségét mutatja meg az 60 perces előadás, mely során már akár az óvodás korúak is megismerkedhetnek az igényes, színvonalas komolyzenével és könnyűzenével, miközben játszva tanulnak.

A koncert műaora a következő képpen alakul:
1. Grünvald László: Este a négereknél
2. Grünvald László: Kövek játéka
3. Grünvald László: Okecsuku története (amadinda)
4. Grünvald László: Okecsuku története (konga szóló)
5. Grünvald László: Kommunikáció
6. Grünvald László: Brazil
7. Grünvald László: Szignál
8. Kodály Zoltán: Háry szvitből a bécsi harangjáték
9. Grünvald László: In time
10.Érdekes hangszerek bemutatása
11. Grünvald László: Seregélyüldözés (hordós)

Az együttes tagjai, Grünvald László, Kiss István, V. Nagy Tamás, Szitha Miklós és Zombor Levente minden érdeklőődt szerettetel várnak a koncertekre.

(2007. november 25. 11:00, 15:00 Művészetek Palotája - Fesztivál Színház (Budapest) - A Talamba Ütőegyüttes koncertje; tagjai: Grünvald László, Kiss István, V. Nagy Tamás, Szitha Miklós, Zombor Levente)