Orbán

Muzsikás karácsony

2007.11.13. 00:00

Programkereső

A Muzsikás együttes hangversennyel ünnepli a Karácsony közeledtét december 17-én a Zeneakadémián. Az idei koncerten az ének, a hangszeres népzene és Kodály kórusmuzsikája egymást követve szólalnak meg, páratlan zenei élményt nyújtva a hallgatóságnak.
4f18dd46-0d80-43c7-940f-210651d1cec9

Az előadás tiszteletadás Kodály Zoltán előtt, aki megálmodta, és munkatársaival kidolgozta a magyar módszert, mely a gyermeket a közös énekléstől indulva vezeti el a zene szeretetéig, oda, ahol a zene mindenkié lehet. Mindezt nagy sikerrel alkalmazzák a világ számos országában, Japántól az Egyesült Államokig. Kiemelkedő példa erre a nyíregyházi Pro Musica Leánykar, mely számtalan díjat nyert el kiváló karnagya, a Kossuth-díjas Szabó Dénes vezetésével. A koncerten az együttes vendége lesz a moldvai énekeket, balladákat megszólaltató Petrás Mária. A hangverseny bevételét a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által nevelt több mint 1500 nehéz sorsú gyermek oktatására, zenei nevelésére ajánlja fel a zenekar.

(2007. december 17. 19:30 Zeneakadémia Nagyterem (Budapest) - A Muzsikás együttes karácsonyi koncertje a Dévai Szent Ferenc Alapítvány javára; km.: Petrás Mária (ének), Pro Musica Leánykar (karig.: Szabó Dénes)