Konstantin

Találkozások

2007.11.14. 00:00

Programkereső

László Attila gitáros, zeneszerző, a hazai jazzélet egyik kiemelkedő képviselője és a Nagy János vezette Free Style Chamber Orchestra különleges koncertet ad november 27-én este fél nyolctól a Nádor teremben.
12072d50-48ec-4256-82e7-7b651ebdc17b

A műsorban László Attila szerzeményei és hangszerelései úgy hangzanak el szimfonikus vonósok és fafúvósok kíséretével, hogy az együtteshez csatlakozik a szerző két régi, zenész barátja is: Lattmann Béla basszusgitáros, valamint Borlai Gergő dobos. Ők mindketten játszanak László Attila és barátai legutóbbi CD-jén is, amely Just Trust! címmel jelent meg tavaly, és aratott szakmai és közönségsikert.

A Liszt-díjas gitáros és zeneszerző, László Attila élvonalbeli magyar együttesek és saját formációi (László Attila Band és László Attila Quintet) mellett olyan neves zenészekkel muzsikált együtt, mint például Randy Brecker, James Moody, Tommy Campbell, Dave Friedman, Gary Willis.

A 27-i koncerten hallható, eredeti hangvételű kompozíciókban a pasztellszerű hangszerelések és a dinamikus ritmusszekció találkozása izgalmas zenei eseménynek ígérkezik. A programban szerepelnek darabok a Free Style Chamber Orchestra repertoárjából is, ezek Nagy János és Borlai Gergő szerzeményei.

(2007. november 27. 19:00 Nádor terem (Budapest) - László Attila (gitár) és a Free Style Chamber Orchestra koncertje; km.: Borlai Gergő (dob), Lattman Béla (basszusgitár)