Orbán

A New Gypsy Jazz élőben a BBC-n

2007.11.20. 00:00

Programkereső

Szakcsi Lakatos Béla és zenekara két estén át szórakoztatta a London Jazz Festival közönségét a hétvégén. Péntek este a magyar jazzvirtuóz a londoni Magyar Kulturális Központban adott koncertet Orbán György és Lakatos Peczek András közreműködésével, míg szombaton a Jazz Line Up keretében a BBC rádió színházában lépett fel a New Gypsy Jazz, melyet a BBC rádió élőben közvetített.
09408fa0-7e88-448c-9331-73c1a10f3706

Nagy megtiszteltetés hogy idén magyar zenész is felléphetett Nagy-Britannia egyik legrangosabb jazz fesztiválján, melynek története egészen az 1970-es évekig nyúlik vissza, és amely mára a világ legnagyobb muzsikusainak jelenlétével az egyik legnépszerűbb nemzetközi fesztivállá nőtte ki magát. Az idei London Jazz Festival Ella Fitzgerald 90. születésnapját ünnepelte nyitó koncertjével a Royal Festival Hallban. Tíz napig lesz a szigetország fővárosa a jazz fellegvára, ahol többek között olyan hírességek lépnek fel, mint Cesaria Evora, Jan Garbarek, Chic Corea és Bela Fleck, Billy Cobham, és a gitárvirtuóz Paco de Lucia.

Szakcsi Lakatos Béla londoni látogatásán Müller Péter Sziámi is részt vett. Müller Péter Sziámi és Szakcsi Lakatos Béla együtt írják Shakespeare Szentivánéji Álom című darabjának musicalváltozatát, melynek bemutatója előreláthatóan 2008. nyarán a Budapesti Operettszínház és a Szegedi Szabadtéri Játékok együttműködésében a szegedi Dóm téren lesz.