Konrád

Jöjjetek, ó hívek!

2007.12.17. 00:00

Programkereső

Sebestyén Márta karácsonyi koncertjére december 30-án kerül sor a Zeneakadémián. Játsszon a Fidelióval és nyerjen két jegyet a koncertre!
02da7223-e475-4c42-862a-d907ad08f979

Sebestyén Márta születése óta (1957) a zene bűvöletében él, édesanyja révén is, aki zenepedagógus és Kodály Zoltán egykori tanítványa. Különösen a népdalok világa ragadta meg, ezek előadásával már kislány korában felfigyeltek tehetségére. Mára már világhírű művész, aki a legrangosabb koncerttermekben lép fel.

Minden magyarországi díjat megkapott, amit egy művész elnyerhet: "Az év énekesnője", "Liszt Ferenc-díj", "Emerton Díj", "Grammy-díj", Kossuth-díj", "Prima Primissima-díj", "Magyar Köztársaság Érdemrend Középkereszt", "Olasz Köztársaság Lovagkeresztje", "A Magyar Kultúra Nagykövete". Énekel a több Oscar-díjjal kitüntetett "Angol Beteg" című filmben és a Deep Forest világzene albumán is. Fellépett a Japán császár előtt, de a Spanyol király és az Angol uralkodó is megismerhette általa a magyar nép dalait. Igazi kulturális nagykövete hazájának.

Kérdésünk: Melyik zenei díjat nyerte el Sebestyén Márta a Deep Forest együttessel a "Bohéme" című lemezért 1996-ban? (Kérjük, válaszát ne foglalja mondatba!)

Ha a helyes választ az alábbi időpontig elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen öt szerencsés megfejtőnk két jegyet nyer a december 30-i koncertre.