Konrád, Tivadar

Bognár-Herczku-Szalóki

2007.12.18. 00:00

Programkereső

Ünnepi műsorral készül december 22-i, karácsonyi koncertjére a három nagyszerű fiatal énekesnő olyan muzsikusok társaságában, akik az elmúlt években a világzenei kísérletezések élcsapatát alkották. A kiváló nép- és dzsesszzenészekből álló zenekar tagjai: Juhász Gábor, Nikola Parov, Mester László, Kovács Zoltán, Dés András.
e6654a42-64d0-4884-85f7-cf947e730352

Az est mindhárom énekes főszereplőjének neve ott szerepel az elmúlt évek legsikeresebb népzenei, dzsessz, világzenei formációiban, amelyekkel számtalan zenei elismerést is nyertek. Bognár Szilviát legtöbben talán az Anima Sound System és a Makám énekeseként ismerhették meg, de gyakran lép fel többek között a Sebő együttessel és Kónya István lantművésszel is. Herczku Ágnes a Magyar Állami Népi Együttes énekes szólistája, de sokan a Fonó zenekar, vagy a Nikola Parov Quartett énekeseként tartják számon. Szalóki Ági az Ökrös együttes és a Besh o droM énekesnőjeként, majd a Szalóki Ági Quintet élén futott be. Szakcsi Lakatos Bélával, Tony Lakatossal, Oláh Kálmánnal népi énektechnikát alkalmazva improvizál hazai és külföldi jazzkoncerteken.

Az unikális hangszereléssel felcsendülő karácsonyi dalok mellett főként magyar és bolgár dallamokra komponált feldolgozások szerepelnek a koncert műsorán, amely az akusztikus megszólalást és a gyönyörű énekhangokat kedvelők számára maradandó élményt ígér.

(2007. december 22. 20:00 Millenáris Teátrum (Budapest) - Szájról-szájra - Bognár Szilvia, Herczku Ágnes, Szalóki Ági karácsonyi koncertje; km.: Juhász Gábor, Nikola Parov, Mester László, Kovács Zoltán, Dés András)