Csilla, Noémi

Blues-ba öltöztetett Petőfi

2008.01.14. 00:00

Programkereső

A Helikon Kiadó 2005-ben állt elő az ötlettel, hogy ismert és kevésbé ismert verseket neves hazai művészek megzenésítve adjanak elő. A sorozat tizedik albuma Petőfi költeményeiből alkot csokrot, Ferenczi György és a Rackajam feldolgozásában.
65ade98a-0f8c-4786-b3a5-0e05cf48d9be

Az est során olyan neves művészek működnek közre, mint Gryllus Dániel és Gryllus Vilmos, vagy mint a Back II Black-szaxofonos Bársony Bálint. A január 22-i koncert alapját is az immár aranylemezzé vált album adja. Az est során olyan neves művészek működnek közre, mint Gryllus Dániel és Gryllus Vilmos, vagy mint a Back II Black-szaxofonos Bársony Bálint. A koncerthez kapcsolódó január 16-i Műhelybeszélgetés vendége Ferenczi György és Gryllus Dániel lesz.

(2008. január 22. 19:30 Művészetek Palotája - Fesztivál Színház (Budapest) - Ferenczi György (szájharmonika, hegedű, ének) koncertje; km.: Apáti Ádám (basszusgitár, melodica, ének), Jankó Miklós (dob, cajon), Kormos Levente (gitár), Pintér Zsolt (mandolin, ének), Csikány Tamás (cajon), Gryllus Dániel (citera, furulya), Bársony Bálint (szaxofon), Ungvári István (próza), Fáradt Halak táncegyüttes)