Konrád

Tomasz Stanko Quintet – új tagokkal!

2008.02.11. 00:00

Programkereső

Vadonatúj csapattal lép fel a lengyel jazztrombitás február 16-án a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. A dán Jakob Bro gitározik, Anders Christensen bőgőzik, a zongoránál a finn Alexi Tuomarilát hallhatjuk, s a svéd Jon Fält ül a dobok mögé.
e0932984-0f65-4f31-a235-7aa997de5ada

Stańko, "a lengyel Miles", aki triójával (Simple Acoustic Trio) többször járt hazánkban, és akit az európai és amerikai szaksajtó egyaránt a világ legjobb trombitásai közé sorol, új kvintettjével első ízben lép fel Magyarországon, hogy saját régebbi szerzeményei mellett néhány ősbemutatóval is elkápráztassa a Müpa közönségét. A hatvanhat éves zenész negyven éve az európai jazzhagyományokból kiindulva keres új zenei megoldásokat, ezt mutatja az új kvintett-formáció is, amelynek fiatal tagjai máris nagy nemzetközi sikereket mondhatnak magukénak. Így egyaránt élményre számíthatnak a régi Stańko-rajongók és azok, akik csak most válnak azzá.

(2008. február 16. 19:30 Művészetek Palotája - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem (Budapest) - A Tomasz Stańko Quartet koncertje;km.: Tomasz Stanko (trombita), Alexi Tuomarila (zongora), Slawomir Kurkiewicz (bőgő), Stefan Pasborg (dob)