György

Megy az Express

2008.02.24. 00:00

Programkereső

Nem mindennapi balkáni zenei csemege szem és fültanúja lehet a Fonó Budai Zeneházba ellátogató közönség március 8-án este hét órai kezdettel: a Pravo és a CimbaliBand közös koncertje után a táncoskedvű hallgatóság ki is próbálhatja a román és bolgár táncokat a Cerbul de Aur táncegyüttes vezetésével.
26aa23d8-8fa1-44ad-a50f-b9032f245bdc

Az Unger Balázs cimbalmos által vezetett CimbaliBand Balkan Projekt 2007 nyárán megjelent TransBalkan Express című lemezük anyagát muzsikálja koncertjén, mely nagy sikert aratott a közönség köreiben a Szigeten, a Művészetek Völgyében, az A38 hajón és több nyári nagyszabású fesztiválon.

A koncerten fellépő másik együttes a Pravo zenekar lesz, amelyet 1997-ben alakította Boros Csilla és Gera Attila a békéscsabai Balkán Táncegyüttes kísérőzenekaraként. A pravo szó jelentése a szláv nyelvekben: igaz, egyenes, ugyanakkor ez a neve a Balkán-félsziget egyik jellegzetes táncának is. A zenekar repertoárjába autentikus szerb, makedón és bolgár hangszeres, valamint énekes dallamok és saját feldolgozások is szerepelnek. A Pravo tavaly közreműködött Koltai Róbert: Megy a gőzös című filmzenéjének elkészítésében. Ezen a koncertjükben idén megjelenő új lemezükről, és régebbi számaikból szemezgetnek. A táncházban a Pravo szolgáltatja a zenét a bolgár táncok alá.

(2008. március 8. 20:00 Fonó Budai Zeneház (Budapest) - Balkáni koncert és táncház; km.: CimbaliBand, Pravo Zenekar)