Luca, Ottilia

Berki Tamás "A jazz 10 arca" között

2008.03.12. 00:00

Programkereső

Új tematikával folyatódik a főváros népszerű koncertsorozata, a Raiffeisen Jazz Klub. A jazz 10 arca alcímet viselő program idén összesen tíz koncerten mutatja be, hogy a magyar jazz mennyire sok és sokféle zenei forrásból merítve alakítja ki egyedi, más ország jazz-zenéjéhez nem hasonlítható arculatát. A sorozat helyszíne továbbra is a Millenáris Fogadója, a második koncertre március 13-án, este nyolctól kerül sor.
ca7ff14a-6217-4af4-a50f-d61da8d514d5

Berki Tamás azon kevés jazz-zenészek egyike, aki közvetlen kontaktust tud teremteni hallgatóságával: rajongói is szuggesztív és őszinte hangulatú koncertjeiért szeretik, ahol a közönséggel szinte együtt lélegzik. Berki rengeteget tett azért, hogy a jazz műfaját megszerettesse, közelebb hozza az emberekhez.

Számos ország fesztiváljain szerepelt különböző formációkkal – nagy sikerrel. Jelenleg is gyakran énekel és tanít a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz tanszékén és az MZTSZ művészeti szakiskolájában.

A 2004-ben Szabó Gábor-díjjal kitüntetett, hatvanas éveiben járó scatvirtuóz a jazz-sztenderdeket és zenésztársai szerzeményeit ma is azzal az egyedülálló "berkis" ízzel adja elő, amely méltán vált védjegyévé.

(2008. március 13. 20:00 Millenáris Fogadó (Budapest) - A Berki Tamás Band koncertje; tagjai: Berki Tamás (ének, konga), Tóth Viktor (altszaxofon), Mohai Tamás (gitár), Horváth Plutó József (basszusgitár), Mohai Győző (dob)